یکی از عواملی که از دیدگاه طب سنتی در رویش مو اهمیت دارد، تغذیه است
یکی از عواملی که از دیدگاه طب سنتی در رویش مو اهمیت دارد، تغذیه است
از آنجا که طب سنتی یک طب کلنگر است درباره ریزش مو به دنبال علتهای بروز این مشکل میگردد و دقیقا براساس تشخیص درمانهای متفاوتی اعمال میکند. یکی از عواملی که از دیدگاه طب سنتی در رویش مو اهمیت دارد، تغذیه است. به همین دلیل غذاهایی مانند پروتئین و گوشت که از دیدگاه طب سنتی گرم هستند و از نظر تغذیه ارزش بالایی دارند، باید مورد استفاده قرار گیرد.
اصلاح رژیم غذایی میتواند در رویش و استحکام مو موثر باشد. یکی دیگر از عواملی که ممکن است ریزش مو را موجب شود، استرس و حالات روحی- روانی فرد است. اما پیش از هر چیز باید وضعیت کلی بدن بررسی شود تا مشخص شود این مشکل به دلیل بیماری خاصی بروز کرده است یا اختلال در پوست و مو باعث ریزش مو شده است.
سرتان را شیرین کنید
شاید باورتان نشود اما عسل خواص فراوانی در جلوگیری از ریزش مو دارد. قندی که در عسل وجود دارد آب مو را نگه داشته و باعث حفظ رطوبت مو میشود. میتوانید قبل از استحمام مقداری عسل را با روغن زیتون مخلوط کرده و نیمساعت روی موها بمالید. همچنین میتوانید روغن بادام تلخ و عسل را با هم مخلوط کنید و روی سرتان بمالید. به این ترتیب موهایتان پرپشت میشود.
این گیاه را مثل آب نبات بخورید
هلیله سیاه، گیاهی است معروف به اکسیر طول عمر که بومی کشور هند است و برای درمان بیماریهای مختلف از جمله ریزش مواستفاده میشود. این گیاه مانع از سفید شدن موها هم میشود. میتوانید یک دانه هلیله کابلی را زیر زبان گذاشته و مانند آب نبات آن را استفاده کنید. روغن هلیله را هم میتوان روی موها مالید و بعد استحمام کرد.
سرتان را گرم کنید
یکی از گیاهانی که در کتب طب سنتی به تاثیر آن در پیشگیری از ریزش مو اشاره شده، مصطکی است. این گیاه برای تقویت موبسیار خوب است. از نظر طبیعت این صمغ گرم و خشک، محلل و مقوی است. میتوانید پودر مصطکی را با مورد یا حنا مخلوط کرده و روی سر استفاده کنید. مصطکی روغنهایی هم دارد که میتوان روی سر گذاشت و بعد از چند ساعت سر را شست. علاوه بر این گیاه، پوسته سبز گردو را هم میتوان بهتنهایی و هم داخل حنا یا مورد استفاده کرد. جالب اینجاست که پوسته گردو، گاهی اوقات رنگ مشکی هم به مو میدهد. کافی است پودر آن را با آب مخلوط کنید و روی سر قرار دهید.
ریشه را سفت کنید
برای جلوگیری از ریزش مو میتوان از ترکیب حنا، مورد و سدر استفاده کرد که ریشه مو را محکم میکند. حنا، مورد و سدر را به صورت ترکیبی میتوان استفاده کرد اما برای اینکه حنا به سر رنگ ندهد بهتر است 50 گرم حنا را با 150 گرم سدر و 150 گرم مورد ترکیب کرد. به این ترتیب در صورتی که موهای سفید داشته باشید این میزان استفاده از حنا آنها را قرمز نمیکند. این سه گیاه اثر ضدالتهابی دارند و از آنجا که افرادی که ریزش مو دارند معمولا پوست سرشان ملتهب است، این گیاهان در کاهش این التهاب موثر است.
یکی از عواملی که از دیدگاه طب سنتی در رویش مو اهمیت دارد، تغذیه است
حنا معجزه میکند
حنا و روغن حنا از جمله مواد گیاهی است که میتواند در تقویت مو بسیار موثر باشد. برگهای این گیاه خنک و تقویتکننده مو و پوست است. حنا ریشه مو را سفت میکند. روش استفاده از حنا به صورت موضعی است البته هنگام استفاده از حنا باید به جنس مو توجه شود چون ممکن است این ماده گیاهی مو را خشک کند. برای جلوگیری از خشکی مو میتوان آن را با مواد دیگری مانندروغن بنفشه و روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرد. بسته بهشدت و ضعف و خشکی و چربی مو میتوان حنا را هفتهای یک تا دو بار استفاده کرد.
یکی از عواملی که از دیدگاه طب سنتی در رویش مو اهمیت دارد، تغذیه است
از هندیها کمک بگیرید
آمله یا آملا گیاهی هندی است که خواص بیشماری دارد. این میوه به صورت خوراکی هم موجود است و از مربای آن میتوان استفاده کنید. اگر آمله را به ریشه موها بمالید پیاز مو تقویت شده و تار موها سالم میماند، ضمن آنکه از زود سفید شدن موها هم جلوگیری میکند. میتوانید پودر آمله را با حنا مخلوط کنید و پس از خیساندن در حمام روی موها بمالید و بعد از چند ساعت بشویید. آملا به صورت شامپو هم در بازار وجود دارد و می توانید به راحتی آن را تهیه کنید.
مورد بزنید
مورد یکی دیگر از گیاهانی است که میتوان برای جلوگیری از ریزش مو استفاده کرد. دانه مورد را هم میتوان پودر و با مواد دیگری مانند حنا مخلوط کرد و به شکل موضعی استفاده کرد. یکی دیگر از روشهای استفاده از مورد، مصرف روغن آن همراه حناست. به نسبت مساوی میتوان مورد را پودر کرده و داخل روغن کنجد ریخت تا حالت خمیری به دست بیاید. قبل از استحمام میتوان این خمیر را چند ساعت روی سر نگه داشت و بعد استحمام کرد
یکی از عواملی که از دیدگاه طب سنتی در رویش مو اهمیت دارد، تغذیه است